Önkéntesség

Karácsonyi adományozási lehetőségek

Eljött az év egyik legszebb időszaka: a karácsony. Ilyenkor elönt minket az ajándékozási láz, szeretteinknek, családtagjainknak, ismerőseinknek próbálunk mosolyt csalni az arcára a karácsonyi ajándékainkkal. Ám vannak olyan családok és gyerkőcök, akik olyan háttérrel rendelkeznek, hogy nem tudják megélni az ünnep teljes fényét. Szerencsére számos adományozó szervezet áll a rendelkezésünkre, amelyek segítenek abban, hogy mi is segíthessünk. Egy-egy programhoz csatlakozva nagyszerű lehetőségeket élhetünk meg, amivel a mi szívünk is gazdagodik. Hiszen egy gyermek karácsonyi kívánságát teljesíteni hatalmas ajándék! Ha kíváncsi vagy, milyen adományozási lehetőségek állnak a rendelkezésedre, akkor íme néhány ötlet:

(forrás itt értheő el)

SegítéSEK Cipősdoboz Akció

„Csak úgy tudod igazán megváltoztatni és jobbá tenni az életedet, ha megváltoztatod és jobbá teszed másokét.” – idén James R. Doty idézetével kampányol az ELTE HÖK Savaria a legújabb cipősdoboz akciójában. Idén az a cél, hogy a lehető legtöbb rászoruló gyermekhez juttassanak el ajándékokkal teli cipősdobozokat.

Hogyan készíts cipősdobozt?

Keress egy jó állapotban lévő cipősdobozt, majd olyan ajándékokkal töltsd meg, amelyek egy adott korosztályon belüli fiúnak vagy lánynak lehetnek hasznosak. Döntsd el, hogy melyik korcsoport számára tudnál adni ajándékokat. Bármit tehetsz a dobozba, amelynek egy gyermek örülni tud, legyél kreatív! A kincsekkel teli dobozt csomagold be karácsonyi csomagolópapírral, majd a dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú fiúnak/lánynak szánod.

A doboz tartalmazhat:

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató- és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugrálókötelet, egyéb sporteszközt stb.),
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de postai- vagy e-mail címedet nem célszerű megadni.

(forrás: ciposdoboz.hu)

Mindenképpen figyeljünk oda, hogy agresszivitásra késztető képeket, játékokat, eszközöket ne csomagoljunk be. Ezen kívül romlandó ételeket sem ajánlott a cipősdobozba tenni, továbbá törékeny tárgyakat és gyógyszereket.

Az elkészült karácsonyi meglepetéseket legkésőbb december 19-éig várja az ELTE HÖK Iroda, illetve a különböző gyűjtőpontok is. Az elkészült ajándékok a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül jutnak el a rászoruló családokhoz. Szerezz örömet Te is a karácsonyfa alatt!

Forrás: ELTE HÖK Savaria

Kuckó Adventi Csomagok

„A Kuckó Adventi Csomagokat azok a gyerekek kapják, akik bár otthonban élnek, karácsonykor hazamehetnek a családjukhoz, de ott szerény körülmények között ünnepelnek.”

A csomagokba olyan finomságok kerülnek, amelyekkel teljes lehet az ünnep a rászoruló családok számára. Évek óta növeli a Kuckó Önkéntes Program azon gyermekek számát, akikhez eljut szenteste egy-egy adventi csomag. Idén a programban résztvevő budapesti gyermekek 100 százalékához szeretnék eljuttatni a csomagokat, ez több mint 300 mosolygó arcot fog jelenteni.

(a kép forrása itt érhető el)

Az ajándékcsomagok az ünnepi vacsora fényét teszik gazdagabbá: tesznek bele teát, kakaót, szaloncukrot, tésztát, májkrémet, szalámit, egy kis fűszert és utalványt is, amit húsra lehet beváltani. Ezen felül az otthonban karácsonyozó gyermekeknek kreatív eszközöket és íróasztalokat adnak ajándékba, hogy a két ünnep közötti időszak tartalmasabban teljen.

Minden adományozót szívesen látnak a csomagoláson december 18-án.

Forrás: Kuckó Önkéntes Program

Karácsonyi Kívánságlista

Váltsd valóra egy gyermek karácsonyi kívánságát! A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is több ezer gyermek karácsonyi kívánságát próbálja teljesíteni az adományozó önkéntesek segítségével. 2021-ben 3000 gyermek kívánságának a teljesítése a cél!

(a kép forrása itt érhető el)

Te hogyan segíthetsz?

Válassz ki egy gyermek vagy egy család karácsonyi kívánságát a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján, majd a kiválasztott ajándékot szerezd be és ezt csomagold be, add fel postán. A rászoruló gyermekeknek és családjaiknak pénzbeli adományokat is lehet utalni. Érdemes odafigyelni, hiszen a gyermek pontos kívánságát teljesítjük, ha meg van adva az adott ajándék pontos típusa, akkor azt vegyük figyelembe, hogy Ő mit szeretne. A Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján kiválaszthatod az általad teljesíteni kívánt kívánságot, így már más azt nem fogja tudni megtalálni. Ezért mindenképp figyelj oda, hogyha kiválasztasz egy gyermeki karácsonyi „álmot”, akkor azt mindenképpen teljesítsd!

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat

Minden gyermek számára legyen szép az ünnep fénye! Ha ehhez Te is hozzájárulsz, akkor már egy ajándékkal több lehet a karácsonyfa alatt.

Kellemes Ünnepeket!

A főkép forrása itt érhető el.